Social Enterprise

De Groene Kolenboer beschouwt zichzelf als een zogeheten social enterprise. Wij zijn een coöperatie en staan garant voor het duurzaam verzamelen van landschapshout en transporteren daarvan naar een pelletfabriek. Wij nemen ook de verkoop van pellets voor onze rekening en adviseren bij de keuze, financiering, plaatsing, beheer en onderhoud van pelletkachels en biomassaketels.

Herinvesteren in landschap

We zien onszelf als een social enterprise omdat we 50% van de winst herinvesteren in het landschap. Daarbij hebben we ons als doel gesteld uiteindelijk de winst naar rato van gemaakte omzet weer terug te investeren in de regio waar we de omzet gemaakt hebben.

Social Enterprise
  • Deel deze pagina: 
  • WhatsApp
  • Mail

Raad van advies

De Algemene Leden Vergadering heeft een Raad van Advies aangesteld, bestaande uit maximaal vijf personen die voor een periode van drie jaar benoemd worden.

Lees meer >>

Bestuur van de Coöperatie

Het bestuur van coöperatie De Groene Kolenboer zet de leden centraal en bepaalt samen met de leden en de Raad van Advies het beleid van de organisatie.

Lees meer >>

Lid worden Stoere Stokers Community

Lid worden van De Groene Kolenboer is mogelijk voor iedereen. De coöperatie biedt bovendien omzet voor ondernemersleden.

Lees meer >>