Pellets zijn machinaal geperste korrels van hout met een lengte van maximaal 40 mm en een diameter van 6 of 8 mm. Ze worden gebruikt voor verbranding in daarvoor geschikte kachels en ketels.

Pellets van De Groene Kolenboer

De Groene Kolenboer werkt alleen met houtpellets van uitstekende kwaliteit, gecertificeerd volgens de ENplus kwaliteitsnormen en bovendien gemaakt van duurzaam en lokaal geproduceerd hout. Alleen duurzaam geproduceerde pellets van uitmuntende kwaliteit voldoen aan de strenge eisen van het keurmerk ENplus. De Groene Kolenboer levert zoveel mogelijk zelf de grondstof voor de pellets aan, waardoor we altijd de herkomst van het hout kunnen garanderen. Omdat onze coöperatie als doel heeft 50% van de winst weer te investeren in het landschap in Nederland, brengen wij de houtpellets op de markt onder de merknaam Landschapskorrels®. Voor het leveren van houtpellets werken we o.a. samen met Ecopower uit België, een energiecoöperatie die werkt volgens dezelfde principes en uitgangspunten. Ecopower werkt uitsluitend met speciaal geselecteerd naaldhout uit duurzaam geproduceerde bossen in een straal van 150 km rondom de fabriek.

A1 en A2 kwaliteit

De Groene Kolenbier biedt twee kwaliteiten aan: A1 en A2 kwaliteit. A1 kwaliteit is vooral geschikt voor particulier gebruik en deze houtpellets zijn gemaakt van naaldhout. A2 pellets vinden doorgaans hun weg in industriële toepassingen en zijn gemaakt van lokaal landschapshout. Het bevat meer schors en komt van tak- en tophout van diverse houtsoorten. De kwaliteit van A1 en A2 pellets is nagenoeg gelijk, maar er zijn relatief kleine verschillen in asproductie en uitstoot van stikstof .

Gebruiksaanwijzing pellets

Sla de houtpellets droog op in een goed geventileerde ruimte. Gebruik de houtpellets alleen in goedgekeurde en geschikte verwarmingstoestellen volgens de instructies van de fabrikant en de nationale wetgeving.

Verpakkingen pellets

Houtpellets van De Groene Kolenboer zijn beschikbaar in de volgende verpakkingen:

Europallet met 14 of 15 kg zakken; totaal ca. 1.000 kg per europallet

Big Bags van 1.000 kg

Bulk

  • Deel deze pagina: 
  • WhatsApp
  • Mail