Ondernemersleden staan centraal in onze coöperatie

Bent u actief binnen de hout-productieketen? Of bent u actief op het gebied van landschapsbeheer en/of duurzame energie? Dan kunt u net als andere ondernemersleden uw diensten ook aanbieden via De Groene Kolenboer. Ondernemersleden staan centraal in onze coöperatie.

Hoe het werkt in de praktijk

De coöperatie sluit een raamovereenkomst met u waarin onder andere is vastgelegd wat van u wordt verwacht bij inkoop, verwerking en verkoop van diensten en producten, marketing en communicatie en organisatie van logistieke en overige bedrijfsprocessen. Ook uw eigen producten en diensten kunnen worden aangeboden onder de vlag van de coöperatie. Ondernemersleden brengen onder de vlag van de coöperatie offertes uit voor het verrichten van diensten (bijvoorbeeld advisering over plaatsing van een biomassaketel) of werkzaamheden (bijvoorbeeld onderhoud van houtwallen). Bij goedkeuring van de offerte sluit de coöperatie overeenkomsten met opdrachtgevers, zoals bedrijven, overheden en natuurorganisaties. De individuele ondernemersleden sluiten vervolgens voor deze werkzaamheden een projectovereenkomst met de coöperatie en voeren de werkzaamheden uit. Ondernemers en collega-energiecoöperaties kunnen op deze wijze zelf omzet genereren als actief lid van De Groene Kolenboer.

Algemene Leden Vergadering

De Algemene Leden Vergadering beslist over de toelating van nieuwe leden. Leden kunnen ook ieder willekeurig moment weer uittreden. De coöperatie is er voor de leden. Het gaat om de beste leverings- of afnamecondities voor de leden op de lange termijn. Dit is het normatieve doel. Daarop mag het management worden afgerekend. Er is een Raad van Advies om het bestuur te assisteren bij het handhaven van de normatieve doelen. De Raad adviseert ook de Algemene Leden Vergadering.

Producten en diensten van ondernemersleden

De leden vormen samen het uitvoerende werkapparaat. Zij zorgen samen voor de oogst van landschapshout en de productie en levering tot aan de deur van houtpellets en houtchips. Ook geven zij advies over pelletkachels en biomassa ketels. De leden bieden o.a. de volgende producten en/of diensten:

 

Meer informatie

Voor meer informatie over ondernemerschap onder de vlag van De Groene Kolenboer neemt u contact op met ons bestuur of via ons contactformulier.

Ondernemersleden staan centraal in onze coöperatie
  • Deel deze pagina: 
  • WhatsApp
  • Mail

Raad van advies

De Algemene Leden Vergadering heeft een Raad van Advies aangesteld, bestaande uit maximaal vijf personen die voor een periode van drie jaar benoemd worden.

Lees meer >>

Missie en Visie

De missie en visie van onze coöperatie betreft de instandhouding en verbetering van het landschap; promotie en exploitatie duurzame energievoorzieningen

Lees meer >>

Voor investeerders

Coöperatie De Groene Kolenboer realiseert interessante projecten waarin ondernemers, particuliere beleggers en andere investeerders kunnen participeren.

Lees meer >>