Bestuur van de Coöperatie

Het bestuur vertegenwoordigt de coöperatie.

Bevoegdheden

De Algemene Leden Vergadering (ALV) beperkt de bevoegdheid van het bestuur tot wat in de begroting staat. Het bestuur is tevens bevoegd om offertes en opdrachten goed te keuren en uit te brengen aan de klant. De ledenvergadering kan de bevoegdheid van het bestuur altijd uitbreiden. De Algemene Leden Vergadering heeft een Raad van Advies aangesteld. De Raad van Advies geeft advies aan het bestuur én de Algemene Leden Vergadering. De coöperatie kan producten of diensten van haar leden inkopen en aan derden verkopen (verkoopcoöperatie). Tevens kan de coöperatie optreden als inkoopcoöperatie voor haar leden en abonnementhouders. Daarnaast kunnen de leden de coöperatie inzetten voor de ontwikkeling van projecten.

Bestuursleden

Rob Korten en Hans Kostense zijn initiatiefnemers en oprichters van coöperatie De Groene Kolenboer en vormen het dagelijks bestuur van de coöperatie.  Rob is specialist biomassa conversietechniek en concentreert zich op het vermarkten van de pelletkachels en de bijbehorende pellets in de zakelijke markt. Tevens houdt hij zich bezig met financiering van projecten. Hans heeft een achtergrond in landschapsbeheer en concentreert zich op de oogst van de lokale biomassa en het produceren van de pellets. Tevens richt hij zich meer op de particuliere markt voor pelletkachels. Uiteindelijk zijn beide bestuurders verantwoordelijk voor het totale beleid van de organisatie.

Bestuur van de Coöperatie
  • Deel deze pagina: 
  • WhatsApp
  • Mail

Raad van advies

De Algemene Leden Vergadering heeft een Raad van Advies aangesteld, bestaande uit maximaal vijf personen die voor een periode van drie jaar benoemd worden.

Lees meer >>

Missie en Visie

De missie en visie van onze coöperatie betreft de instandhouding en verbetering van het landschap; promotie en exploitatie duurzame energievoorzieningen

Lees meer >>

Social Enterprise

Coöperatie De Groene Kolenboer is een social enterprise en maakt zich sterk voor een sterk landschap, mooie natuur en duurzame energievoorziening.

Lees meer >>

Onze klanten aan het woord

We hebben naast ons woonhuis ook een aantal huisjes in de verhuur en zijn aangestoken door het enthousiaste advies. De gaskachel in de keuken hebben we vervangen door een pelletkachel. Dat bespaart niet alleen veel gas, maar het is ook heerlijk comfortabel. We overwegen ook een grotere biomassaketel om de andere panden ook te verwarmen. We kunnen dan gebruik maken van een gunstige financiering van de Groene Kolenboer.

R. Venema, Deventer