De Groene Kolenboer is standhouder tijdens event Cleantech Tomorrow

Op 20, 21 en 24 april organiseert de Cleantech Regio het jaarlijkse event Cleantech Tomorrow. Gastgemeenten zijn Epe en Voorst. Was Cleantech Tomorrow de afgelopen vier jaar nog een eendaags congres, voor de vijfde editie wordt breder uitgepakt. Ook De Groene Kolenboer is tijdens dit event aanwezig met een stand. 

Ook programma voor inwoners

Er worden pre-events georganiseerd voor de inwoners van de gastgemeenten op vrijdag 20 april en zaterdagmorgen 21 april. De zaterdagmiddag is bedoeld voor het algemene publiek, de inwoners van de Cleantech Regio. Dinsdag 24 april is de zakelijke dag voor de professionals, ondernemers en bestuurders. Hier zijn overigens ook inwoners, scholieren en studenten van harte welkom.

Inwoners betrekken

Deze veranderde opzet is ingegeven door de gemeenten Epe en Voorst. Zij gaven aan graag de vijfde editie van Cleantech Tomorrow te willen hosten, maar vonden het tegelijkertijd belangrijk om de aanpak wat te wijzigen. Erik Visser, wethouder van Epe hierover: “Ik heb de afgelopen jaren met belangstelling en plezier de congressen bezocht. Ik ondersteun ook van harte de duurzaamheidsdoelstellingen van de Cleantech Regio. Maar ik ben er wel van overtuigd dat als we duurzamer willen worden het nou juist de inwoners en bedrijven zijn die de succesfactor zijn. En ik ben ook trots op onze prachtige bedrijven die duurzaamheid in hun bedrijfsvoering innovatief toepassen. Ook dat willen we graag laten zien. Dat doen we vanuit Epe ook door onder andere een open bedrijvendag te organiseren.”

The Next Level en duurzaamheid in de praktijk

Cleantech Tomorrow is het jaarlijkse event waarop nieuwe ontwikkelingen en initiatieven op het gebied van duurzaamheid worden gedeeld en waarin motiveren, enthousiasmeren, prikkelen en inspireren centraal staan. Het motto van Cleantech Tomorrow in 2018 is The Next Level en het is een event voor duurzaamheid in de praktijk. Benadrukt wordt vooral wat de praktijk aan innovaties biedt. Geen theoretisch, ‘hoog over’ en abstract verhaal, maar vooral ook toegepast en praktisch.

Hoofdlocatie Airport Teuge

Hoofdlocatie is in 2018 Airport Teuge. Harjo Pinkster, wethouder van Voorst, vindt het natuurlijk een eer om vanuit zijn gemeente de locatie Teuge te mogen inzetten. “Uiteraard, mede omdat juist vanuit dit vliegveld duurzaamheid zeker ‘the next level’ is. Bijvoorbeeld door het energieneutrale luchthavengebouw, een bedrijf als Cleantech Aviation dat toch voorloper is met biofuel voor de luchtvaart en TEACH dat mbo-opleidingen biedt gerelateerd aan de luchtvaart.”

Programma

Op vrijdag 20 april en zaterdagmorgen 21 april zijn er pre-events lokaal in de gemeenten Epe en Voorst. Zoals open bedrijvendagen en energiemarkten. De zaterdagmiddag en avond is het centrale publieksevent op airport Teuge. Dit wordt een duurzaam festival met informatieve stands in het ‘dorp van morgen’. Presentaties, muziek, duurzame hapjes bij foodtrucks en veel gezelligheid.
Dinsdag 24 april is de businessvariant van het publieksfestival met onder andere sprekers, informatieve stands, veel netwerkgelegenheid, Cleantech Battles, succesverhalen van ondernemers en er is aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Cleantech Regio

In de Cleantech Regio werken de Stedendriehoek-gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen met ondernemers, onderwijs en onderzoek samen aan een schone toekomst. Daarmee koerst de regio op een duurzame economie en samenleving. Een schone toekomst, waarin energieneutraliteit speerpunt is en economie en ecologie hand in hand gaan.

Meer informatie over sprekers, programma en nog veel meer op: www.cleantechtomorrow.nl

Bron: cleantechtomorrow.nl

  • Deel deze pagina: 
  • WhatsApp
  • Mail

De Groene Kolenboer

Wij zijn zowel een coöperatie, energiebedrijf, investeringsmaatschappij, groenbedrijf als adviesbureau. Wij leveren duurzame warmte met warmtepompen, maar ook met houtpellets. Het benodigde hout produceren we zo veel mogelijk zelf met onze leden. Vanuit die ketengedachte bieden onze ondernemersleden ook groendiensten, energieadvies en groenadvies aan. Samen met lokale (vrijwilligers)organisaties.

Bekijk onze producten >>  Meer over onze organisatie >>

Vragen?

Bel 085 - 48 90 739

Neem contact op
  • Deel deze pagina: 
  • WhatsApp
  • Mail

Bestel hier uw warmtebron

Houtpellets

Houtpellets

Bestel direct >>

Snippers

Snippers

Bestel direct >>

Onze klanten aan het woord

We hebben inderdaad een kachel besteld. We kopen een 7 kW kachel, die stil is en met een luchtaanvoer van buiten. Precies zoals door jullie is geadviseerd. Ik was blij met het advies en heb er zeker wat aan gehad.

A. Op de Beke, Deventer

Groene Kolen tips

Bekijk alle tips >>

Schoonmaken

Laat uw pelletkachel en biomassaketel regelmatig goed schoonmaken en afstellen. Dat zorgt voor de meest optimale werking van uw kachel of ketel.

Rookkanaal

Zorg dat het rookkanaal tot voorbij de dakgoot komt. Dat vermindert de kans op overlast bij de buren.

Professional

Laat een pelletkachel of biomassaketel door een professional installeren.

Fijnstof

Koop een pelletkachel met een zo laag mogelijk minimaal vermogen. Daarmee kan de kachel op een lage stand blijven branden en voorkomt u dat de kachel onnodig uit- en aangaat. Dit voorkomt veel fijnsto